Systrar och bröder

De här barnen omges av ett stort tomrum. Ett vakuum som de är oförmögna att ta sig ur, ett tomrum som får dem att gråta i ensamhet om natten, krypa tätt intill en när man sitter på deras sängkant eller får dem att desperat slå omkring sig. Slå andra. Som för att klösa sig ur.
Ändå, någonstans, mitt i all smärta, mitt i all hopplöshet och förtvivlan så finns det ändå något. Det finns något som binder dessa barn samman. Någonstans är det de mot världen. Självklart förekommer det konflikter mellan dem. Självfallet. De är 83 barn med egna personligheter och viljor. Precis som i en stor syskonskara höjs rösterna ibland, ilskna blickar utbyts och barn stampar irriterat med fötterna. Någonstans så är de syskon. På alla sätt utom det biologiska.
Våra vackra bröder i hostel brukar tillbringa många eftermiddagar och framförallt söndagar med att spela cricket. Talangfulla som de är så representeras majoriteten av skollaget av våra pojkar.
Jag minns hur vi en eftermiddag, precis i skymningen, stod samlade med de äldre killarna i en grupp utanför hostel och pratade.
Precis som bröder finner de nöje i att reta varandra och jag minns hur B. höjde rösten, slängde armen över T:s axel och med ett leende sa:
"Everytime T. is going to bat the ball he closes his eyes!", innan han brast ut i ett rungande skratt.
De andra killarna stämde hjärtligt in i den allmänna skadeglädjen medan T. desperat försökte neka till allt. Istället för att förbättra situationen ökade skratten i styrka innan T. irriterat vände på klacken och försvann in i hostel.
Jag kunde inte låta bli att dra på munnen. I det ögonblicket var de i sanning bröder. Trots att de inte alltid ser varandra, ser bortom sitt eget vakuum, så finns känslan där. Av broderskap och systerskap. Hur långt ifrån varandra de än är så skulle de aldrig lämna ut någon ur sin stora familj. Aldrig. Trots alla svek så vet dessa barn värdet av lojalitet och också, det sanna värdet av en familj. Hur vakuumförpackad den än är.
Josefine

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
bloglovin
RSS 2.0