Fantastiska MÄNNISKOR!

Våra vackra bröder. Här är de på väg till en stor friidrottstävling som de har kvalificerat sig till. Denna gång skulle de vara borta i tre dagar och tävla i olika grenar.
De är otroligt talangfulla. Detta säger jag inte bara för att de i mina ögon äger all potential i världen utanför att de faktiskt är det. De utmärker sig i skolans tävlingar, merparten av skolans cricketlag utgörs av dem och de är duktiga i fotboll även om större tävlingar inom denna sport inte anordnas i samma utsträckning som cricket och friidrott. De är fantastiska! Kanske ser jag inte helt tydligt när jag skriver detta men i mina ögon är det precis det som de är fantastiska! Fantastiska idrottsmän med fantastiska hjärtan och fantastisk potential. Det är det som jag ser.
Men jag minns hur de, när vi berömde dem, svarade: "...but no chance. No chance, didi."
Och det är precis så det är. De har ingen chans. Inte mot någon. Ens hjärta vill inte tro på det dem säger. Fastän R. dansar som en kung, M. hanterar bollen som Messi, D. hoppar två gånger sin längd på längden, minst, G. kan saxa över en 1.6 meters lina utan att den så mycket som darrar och S. slungar iväg diskusen med samma kraft som Hades slungar blixtar, så har de NO CHANCE!
Ingen har någonsin givit dem en chans att bevisa för sig själva eller för andra den potential som de besitter. De är kastlösa. De är chanslösa och i det indiska, konservativa samhälle där de lever så kommer de alltid att vara adibasis först och människor sedan.
Så all den potential dessa barn besitter, allt det där fantastiska som man ser i deras ögon och i deras hjärtan, det kommer aldrig tillåtas att finnas, det kommer aldrig att ges utrymme i deras trånga värld.
Hur ska dessa barn kunna se det där fantastiska, det där vackra och starka som vi ser i dem varje gång vi tittar på dem is sig själva, när de inte ges tillräckligt med svängutrymme för att vara människor?

Josefine

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
bloglovin
RSS 2.0