Ett kort samtal som sade väldigt mycketTidigare imorse ringde vi till JO för att höra om de hade mottagit det brev vi skickade i samband med att vi fick avslag på vår JO-anmälan (JO-Brev). I detta brev påpekade vi att det är underligt hur de inte kunde fortsätta undersökningarna av MIA när de så uppenbart hade brutit mot några av de mest grundläggande lagarna för myndighetens funktion; det vill säga att samarbeta med sin indiska motsvarighet CARA till skydd av barn.
.
När vi ännu inte hade fått något svar från vår handläggare beslutade vi oss följaktligen för att ringa upp henne för att ta del av JO:s egen motivation till deras ställningstagande. Detta kände vi var ett mycket motiverat ifrågasättande av deras beslut då det rörde sig om ett formellt fel som begåtts av myndigheten och ett fel som därmed ligger inom JO:s tillsynsområde. En motivation till JO:s beslut  är något som vi som medborgare borde kunna kräva.
.
Detta svar fick medborgarna: Vi motiverar inte våra beslut. Vi fungerar inte som juridiska rådgivare till varför ett visst beslut har fattats.

/Josefine, Linnea och Sara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0