Tar det aldrig slut?

.
Jag och Linnea följde efter K. Barnen var i skolan och hostel stod tomt. K. hade hittat oss på Adoptionsavdelningen där vi hjälpte till med de mindre barnen. Hans allvarliga ansikte i halvdunklet hade bett oss att följa honom. Utan att yttra ett ord lät vi honom leda oss bakom byggnaden där barnhemmets bil stod parkerad.
.
Jag minns inte att vi pratade. Morgonen var mulen och det var som att allt skedde dämpat, som om den gråmulna himlen sög upp alla ord. B. en pojke på tio år, stod gömd bakom bilens kaross. Han hukade och ögonen var stora i det bleka ansiktet. En slagen pojke. Man kunde utläsa varje knytnäve i den lilla kroppens lutning, i hudens blekhet, handens darrning och ögonens uttryck.
.
K. berättat dämpat att B. precis hade blivit slagen. Varför framkom aldrig. Jag och Linnea tryckte den lilla pojkens axel, viskade att han var vacker på orya innan vi skyndade därifrån. Hjärtat skrek om att få stanna hos honom. Hos B. bakom bilen, men platsen var alldeles för öppen. Bilen stod för nära Mammus kontor. Han kunde komma gående när som helst och om han såg oss tillsammans med de båda pojkarna skulle straffet bli ännu hårdare än det som B. redan fått utstå.
.
Så istället för att kunna visa B. hur värdefull han var och få honom själv att tro på det, om än bara för en liten stund, vände vi på klacken och gick därifrån.
.
/ Josefine

Kommentarer
Postat av: Christina S

Usch, usch så svårt att inte kunna trösta, p.g.a oron att det då skulle bli värre för pojken!Vilket fint svar ni fick från UNICEF! De är ju en organisation som det känns som att man kan lita på, och som genom "sitt namn" är respekterade i alla länder......Så synd om barnen som blev så sjuka - hoppas att de fick bra läkemedel mot Lunginflammationen! KRAM C

2011-09-08 @ 11:07:55
Postat av: keybe

Fyfan va sjukt hemskt!

Förstår inte hur ni kan hålla er från att rusa in i Mammus kontor och sparka skiten ur honom! (ursäkta språket). Ni är så starka tjejer

2011-09-08 @ 16:52:51
Postat av: sonia

Vad söööt! :)

2011-09-10 @ 11:15:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0