"Det är verkligen bara barn."

.
"Det är verkligen bara barn. Det är verkligen bara barn."
.
Jag vet inte hur många gånger den meningen har flugit genom mitt huvud. Alla gånger i ett försök till förstå hela vidden av den innebörden i det här sammanhanget. I ett sammanhang där barn blir övergivna, misshandlande, kränkta, utnyttjade för att sedan bli övergivna igen.
.
Man har sagt oss att den indiska kulturen rättfärdigar slagen, gör att man inte kan agera eller ta ställning. Misshandeln och förnedring är något som man måste arbeta bort genom att se den för vad den är. Indisk kultur. Förutom att resonemanget är felaktigt önskar jag att man kunde se bortom denna föreställning och se barnet som hukar sig under käppen eller gråter ensam i sin säng om natten. Det är ju verkligen bara barn vi pratar om.
.
J. älskar när man gör blåser hård på hans mage, B. kan svåra ord på engelska och K. är vår lilla skitunge som vet precis vad han vill ha. Det är ju verkligen bara barn. Barn som redan tvingats känna det värsta svek man kan uppleva, barn som älskar cricket, fotboll och dans lika mycket som vilket annat barn som helst. Det är verkligen bara barn. Barn som kurar ihop sig till en liten, liten boll när de har blivit slagna, som gråter när de inte får följa med på en utflykt för att de är alldeles för värdelösa. Barn som inte förstår varför man slår fastän de ber dem att sluta, att de ska bli bättre för att sedan accepterar sitt straff i tron att de förtjänar det. För ännu har ingen vuxen stått upp för dem och sagt: "Det Mammu gör är fel!" För hur ska verkligen bara barn veta det?
.
För det är ju vad de är. Bara barn.
/Josefine

Kommentarer
Postat av: Karin

Det ni skriver når fram. Vill bara säga det; att det känns.

2011-09-07 @ 18:31:08
Postat av: Karin

Det ni skriver når fram. Vill bara säga det; att det känns.

2011-09-07 @ 18:31:30
Postat av: Emmy

Visst är det så. Ett barn är bara ett barn oavsett var i världen det växer upp. Kultur är inget som rättfärdigar misshandel.

2011-09-08 @ 00:48:34
URL: http://bortabrabloggen.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0