Möte med MIA


Storebror och lillebrorIgår (onsdag 31/8-11) mötte vi MIA, Myndigheten för Internationella Adoptionsfrågor inne i centrala Stockholm på deras huvudkontor. De är en statlig myndighet som beviljar auktorisation av Sveriges alla adoptionsbyråer med internationell verksamhet. Vart femte år har de till uppgift att se över adoptionsbyråernas verksamhet innan de förnyar auktorisationen eller beslutar om att kraven inte uppfylls för verksamhet kring internationell adoption.
.
Under större delen av gårdagens möte återgav vi våra upplevelser från barnhemmet samt berättade om Adoptionscentrum agerande i frågan. Till största delen utgick vi ifrån enkla frågeställningar så som:
Hur kan Secretary bli återinsatt utan att AC ifrågasätter detta?
.
Huvudfrågan till MIA blev sedan:
Som auktoriserande myndighet; hur ställer ni er till att AC bedriver sin verksamhet i samarbete med män som, misshandlar, slår och förnedrar de barn som AC är, i högsta grad, ansvariga för?

.

MIA lyssnade uppmärksamt under hela mötet. De meddelade att de ska hålla ett möte med AC i början av september och att vi ska bibehålla kontakten.

Vi tackar MIA för er tid och er läsare för att ni fortsätter läsa bloggen. Det gör skillnad!

 


 

.

Vi trodde inte att det kunde bli värre för barnen, men idag har vi fått uppgifter om att läget har förvärrats ytterligare. Vi har nämnt tidigare att det finns eldsjälar på barnhemmet, som i en lika utsatt situation som barnen försöker göra vardagen lite bättre. Samtliga av dessa mammor har under den senaste tiden blivit avsatta av secretary.


/Josefine, Linnea och Sara


Kommentarer
Postat av: Christina S

Skönt att det blev ett bra möte för er hos MIA!

Tråkigt att höra att "de snälla" inte är kvar hos barnen! .......KRAM C

2011-09-02 @ 07:48:23
Postat av: linda

Vad glad jag blir över att MIA tar er på allvar! Hoppas det leder till att AC gör något, och att barnen får det bättre snart!

2011-09-02 @ 13:11:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0