Hittills uppnådda resultat.

Vårt syfte med bloggen har varit att:

  1. Att barnen ska få en värdig uppväxt utan misshandel och förnedring.
  2. Att AC står bakom oss och National Human Rights Commission i processen: De två männen som misshandlar barnen ska ej få vistas på eller i närheten av barnhemmet.
  3. Att AC sätter ner foten, och aktivt tar ställning (som bidragsgivare/betalare har de ett ansvar över barnen).
  4. Att om AC inte tar sitt ansvar önska vi påverka/väcka en annan organisation som i sin tur kan komma med sitt stöd.
  5. Väcka frågan om att ingen organisation (AC, SIDA och övriga internationella organisationer) som tidigare samarbetat och idag samarbetar med barnhemmet, tagit sitt ansvar då två män i barnhemmets ledning misshandlar barnen.

Hittills har vi uppnått dessa resultat:
Det är nu en månad sedan vi startade det här projektet och vi har nått oerhört snabba resultat genom att vända oss utåt och öppna upp frågan för allmänheten. Med hjälp av Lotusbarnen har vi fått ett möte med MIA (Myndigheten för Internationella Adoptionsfrågor) och nått fram till Unicef Indien. AC har fortfarande inte hört av sig till oss men vi vet att även de inom kort ska hålla ett möte med MIA. Efter detta får vi se hur de väljer att agera och vad för ställning MIA tar i frågan. Unicef undersöker fortfarande vad de kan göra i fallet och vi kommer snart att höra av oss till dem igen för att bli uppdaterade på hur arbetet går. Vi vill att alla inblandade organisationer ska veta hur viktigt det är att man agerar i detta fall för att markera en grundläggande standard av socialt ansvar och omvårdnad. Detta barnhem är ett strå i stacken, men än så viktigt. Det här är ett fall som kommer att rädda många människors liv.

 

Ni kommer fortfarande kunna följa arbetet här på Lotusbarnen, med nya inlägg att läsa, men just nu är vårt arbete utanför den här sfären så mycket större att vi väljer att lägga mer kraft där. Tack för att ni hjälp oss uppmärksamma situationen. Tack till er läsare, alla journalister, NGO-representanter, FN och Unicef representanter, myndigheter och Barnombudsmannen. Vi följer upp inom kort!


/Sara, Linnea, Josefine

 

 


Kommentarer
Postat av: Linda

Kämpa vidare!!! Tänker på er och barnen, och precis som ni skrev, även om det gäller ett barnhem nu, så kämpar ni för att uppmärksamma alla, att visa att vi måste reagera. Det rä inte ok att behanlda barn såhär!!

2011-09-11 @ 21:29:49
Postat av: Fri läsare

Jag väntar med iver på kommande inlägg, även om de kommer lite glesare.

2011-09-12 @ 17:15:43
Postat av: Jennifer Andersson

Hej,

Jag håller på med en insamling som jag skulle vilja uppmärksamma.

Man får bidra med hur lite och mycket som helst, för att försöka få fram ett botemedel och hjälpa cancersjuka barn och ungdomar.Jag gör detta för att jag vill att mina och andras nuvarand och framtida barn ska få överleva, och chansen till ett lyckligt liv.

Visst vill du att dina barn ska överleva också?Tack för din hjälp!http://jenipen.blogg.se/2011/september/bidra-med-20-for-att-hjalpa-ditt-framtida.html

2011-09-12 @ 17:17:01
URL: http://jenipen.blogg.se/
Postat av: Johanna

Hej! Jag håller på med ett arbete där jag skriver om att jag vill åkta till tex Indien och jobba med barn! Så jag skulle gärna uppskatta eran hjälp när jag ställer frågan, hur är eran arbetsmiljö både fysiskt och sykiskt? Ni kan nå mig på mailen! Tack på förhand, kram! :)

2011-09-13 @ 09:41:30
URL: http://jayices.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0