Grundläggande krav

Den senaste veckan har varit hektisk. Lotusbarnen har nu varit öppen i ca 2 och en halv vecka, gått från 0 till 3000 läsare och väckt medias intresse. Allt är tack vara alla er som mailat, delat länken och uppmärksammat situationen. Det var fantastiskt att se i svaren vi fick på de senaste mailet vi skickade till de stora internationella organisationerna, att de redan kände till fallet och att de gav en sådan snabb respons. Ännu har ingen däremot tagit till sig frågan.
.
Skulle det i Sverige vara okej att återinsätta en rektor på den skola (eller någon skola) där han tidigare blivit avsatt för att ha misshandlat barnen?
.
Det vi ber om är därför mycket, mycket simpelt. Det är så lätta att göra skillnad på detta barnhem, i jämförelse med på så många andra platser där barn far illa. Detta handlar inte om pengar, det handlar om engagemang, om att bry sig och sätta ner foten. Det enda vi ber om är att de två män som misshandlar barnen inte under några omständigheter ska ha kontakt med barnen eller arbeta under samma organisation. Det borde vara ett krav från alla sammarbets-organisationers sida för att bekräfta att man arbetar för barnen och inte i egenintresse.

För några dagar sedan satte vi upp ett möte med MIA (Myndigheten för Internationella Adoptionsfrågor), vi har blivit intervjuade av en tidning i Stockholm och jag ska snart sätta mig ner för att svara på några av de mail ni skickat. Vi läser alla mail, och är alltid lika tacksamma.
.
/Sara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0