Resultatet av ert arbete 2

Ingen av oss har riktigt förmåga att utrycka den tacksamhet vi känner gentemot er 3000 läsare som varje dag kikar in på lotusbarnen. Er uppmärksamhet har lett till ett stöd vi aldrig förut mött eller kunnat drömma om. Sveriges barnombudsman, Fredrik Malmberg, valde att ringa upp oss för att få höra mer om barnen på barnhemmet, deras förhållanden och hur vi volontärer blivit förmedlade till Indien. Efter vårt samtal med Fredrik blev vi även kontaktade av Myndigheten för Internationella Adoptioner (MIA), som vi tidigare kontaktat men ännu inte fått respons ifrån. MIA kallade oss till ett möte, men kunde inte träffas förra veckan och ville återkomma med en bättre tid. SIDA återkom efter en 6 veckors lång väntan med svar att de inte bidrar med pengar till barnhemmet, utan att Adoptionscentrum driver sina bistånd separat. Uppgifter som skiljer sig från de vi tidigare fått men som i dagsläget gör mindre skillnad.
.
Igår och i förrgår har vi även fått mail från blogg.se och bloglovin.com som vill uppmärksamma situationen ytterligare. Genom detta hoppas vi att ännu fler journalister, medier och organisationer får upp ögonen för barnen. Fantastiska läsarmail med kontakter inom både FN, Unicef och Rödakorset har kommit in. Vi beklagar att vi behövt slipa på det sammanfattande mail ni bett oss om i några dagar och därför dröjt med svar. Mailet kommer även att publiceras senare idag.
.
Läs även:
Resultatet av ert arbete från den 11 augusti,
Sidas respons frånden 16 augusti och
Barnombusamannen och MIA.
.
/Sara, Linnea, Josefine

Kommentarer
Postat av: Erika

det är fantastiskt att se ert engagemang, er respekt för alla berörda/inblandade och er hängivenhet. Det är inte lätt att göra en sån här sak men håller ni ut så kommer det en dag när får lön för mödan, när ni får se barnen leva i en mycket bättre situation. Tack för att ni försöker. Det ger också oss hopp. Kramar!

2011-08-23 @ 10:55:22
URL: http://erikaochjosse.wordpress.com
Postat av: elsa

Jag beundrar verkligen ert arbete!

2011-08-23 @ 13:47:04
URL: http://elsa89.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0