Inköp av madrasser

Sängarna innan insamlingen i December


De nya madrasserna


En svensk deligation med representanter från den ideela organisationen som är kopplad till Adoptionscentrum anlände i slutet av oktober till barnhemmet. Under den obligatoriska turen av barnhemmet anmärke man på det dåliga skick barnens bäddar var i. Något man lagt märke till under tidigare besök och pratat med ledningen om. De flesta av barnen sov på nednötta madrasser och andra hade improviserat med kartong på betongen för att hålla vätan borta. Filtarna hade stora hål och inga ordentliga liggunderlag fanns.
.
När man under besöket påpekade detta för den dåvarande administrationen sade de att detta självfallet skulle åtgärdas inom en snar framtid.
.
Inga madrasser eller liggunderlag inhandlades innan vintern anlände med sin kyla. De enda byggnaderna med fungerande värme är adoptionsavdelningen och administrationens byggnad medan barnen i hostel får klara sig utan någon form av uppvärmning. Under de kalla vinternätterna delade de säng två och två eller tre och tre. Kylan och vätan kröp upp från den kalla betongen och genom de tunna madrasserna. Vid fem på morgonen kunde man se några av de äldre killarna springa varv efter varv på den lilla gårdsplanen för att hålla sig varma. Flera av barnen drog på sig hög feber under denna period.
.
Efter ett inlägg i december startade vi en insamling i syfte att köpa madrasser, fleezefiltar och ordentliga liggunderlag. I diskussionen kring inköpet av madrasser så frågade vi barnen när detta inhandlats till dem senast. Uppfattningen vi och den svenska deligationen fått från ledningen på barnhemmet angående tidpunkten för inköpet skillde sig vitt från den vi volontärer fick från barnen. Enligt administrationen hade inköpet av bland annat nya liggunderlag gjorts endast ett par år tidigare medan barnen var helt oförstående inför detta och flera av de äldre barnen vittnade om att de hade ärvt redan gamla liggunderlag från tidigare barn som bott på barnhemmet.
.
Under december startade vi en insamling som gjorde det möjligt att köpa 100 tjocka madrasser, 100 liggunderlag och 100 fleezefiltar. Allt beställdes och levererades inom en veckas tid. Innan dess hade barnen fått filtar som anlände i redan trasigt skick.
.
Adoptionscentrum gör tre årliga besök på barnhemmet och trots att man påpekat de dåliga förhållandena flera gånger för ledningen hade inga förbättringar gjorts för barnen.

/Josefine

Kommentarer
Postat av: camilla

usch va hemskt att läsa om. ni gör ett fantastiskt arbete som många andra inte skulle vilja eller våga göra.

Starkt jobbat och hoppas fler för upp ögonen.

2011-08-17 @ 17:29:24
Postat av: Malin

Blir rörd till tårar av att de fått sina madrasser... Ni är fantastiska!

2011-08-17 @ 18:03:02
Postat av: Ulrika

Ni är verkligen helt underbara! Starkt jobbat.

2011-08-17 @ 20:58:20
Postat av: lil' babustyle - foto & vardag

Underbart arbete ni gör!

______________________________________

Intresserad av ett bloglovin' byte?

Säg till när du har lagt till mig, så lägger jag till dig! :)

2011-08-17 @ 23:41:47
URL: http://babustyle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0