Uppmaning till engagerade läsare, hjälp oss genom att skicka mejl!

 "Du gör skillnad genom att uppmärksamma och sprida så att vi tillslut når den aktoritet som kan komma med sitt beskydd."

 

.
Jag och min kollega försökte få ett svar i en tidigare kommentar men den blev raderad. Den handlade om hur exakt det hjälper att se denna blogg och hur man skulle kunna hjälpa barnen på ett sätt som inte endast är sympati.

Postat av: sprattelvinkel

Jag kan ge en liten hjälpande hand genom en länk i bloggen. Vad mer kan man göra?"
Exakt.
//D och E


Svar: De är många som tänker i samma bana som er och jag ska förklara hur det ligger till. För det första så är bloggen bara toppen på isberget. Efter vårt senaste möte med Adoptionscentrum meddelade tyvärr utlandsansvarig att hon inte ansåg att samtal med oss inte skulle leda till något. Chansen för oss att kunna agera med adoptionscentrum i ryggen är nu obefintligt.

Så vart vill vi komma med bloggen?

Vi kommer att fortsätta kämpa för barnen på barnhemmet och bloggen är en del av vårt arbete. Och vi ber er att följa oss i vår kamp. Målet med bloggen är att skapa oponion som kan sätta press på både organisationer och personer i Sverige med möjlighet till agerande samt skynda på processen i Indien. Indien som land är mycket måna om sitt anseende och den organisation (Nationl Human Rights Commission) som fallet ligger hos för tillfället, är statligt förankrad. En stark oponion i Sverige kommer att sätta press på den Indiska staten. Men för att detta ska vara möjligt så måste vi komma ut i större media.

Utöver att dagligen följa och sprida bloggen bland er bekantskapskrets, så kan ni skicka läsarmejl till människor som skulla kunna beröras av frågan - organisationer som arbetade för barns rättigheter, människor med anknytning till Indien, journalister, politiker, Adoptionscentrum, MIA, SIDA mm.

Om alla skickar ett mejl kommer hundratals mejl att skickas inom en vecka och då sätter vi press.

När ni får svar: Mejla svaren till oss så publicerar vi här på bloggen om svaret tar oss ett steg längre i kampen.

Förslag på kontakter att skicka era mejl till.

Myndigheten för internationella adoptionsfrågor

Adoptionscentrum

Uppdrag granskning

Kalla fakta

Rädda barnen

Mänskliga rättigheter Amnesty

Samt: Journalister på Dagens Nyheter, Metro, Svenska dagblandet, Aftonbladet, Expressen...
/Linnea

Kommentarer
Postat av: Kalla kusten

Gick in på er blogg førsta gången idag.

Hur kan man hjælpa?

En næra væn ær i Indien och jag funderar på att åka dit snart. Kan jag komma och hjælpa er på något sætt?Ønskar er hopp och styrka!

2011-08-14 @ 12:57:47
Postat av: Anonym

Nu jävlar mejlar jag hela högen, så hoppas vi djupt att det hjälper. Så här ska stackars barnen inte behöva behandlas. Inte någon annan heller.

KRAM!

2011-08-14 @ 20:06:49
Postat av: Frida

Jag har nu skickat ett maila till alla. Jag hoppas verkligen att det hjälper!

2011-08-19 @ 16:10:01
Postat av: Madde

Ska nu maila alla så in i helvete. Har dessutom lagt ut bloggen på Facebook, så hoppas den sprids vidare! X

2011-08-20 @ 12:59:32
Postat av: Pikachu

Har precis meila Uppdrag granskning ang detta! :D

2011-08-20 @ 19:49:51
URL: http://itsmepikachu.wordpress.com
Postat av: ANNAWII ♥

Jag mailade precis SVT:s uppdrag granskning och abd dem titta på er blogg. Nu håller vi tummarna för att de kan lyfta upp detta!Bra jobbat tjejer!

2011-08-22 @ 12:32:21
URL: http://annawii.blogg.se/
Postat av: Malin

Tips: lägg upp en länk till detta inlägg på bloggens förstasida så de som går in på sidan har lätt att hitt den! :)Och kämpa på! Har själv varit volontär på ett barnhem i Ghana och vet vilka kontraster det är, och hur mycket lättare det är att bara skjuta allt åt sidan när man väl kommer hem...Ska prata med min kära kusin på SvD och en kompis som driver bloglovin' så får vi hoppas på gensvar:) Det finna många barnhem i behov av att lyftas fram, men man måste börja någon stans!

2011-08-22 @ 15:13:37
Postat av: Madde

Fruktansvärt detta som sker men bra att ni uppmärksammar detta på facebook men även genom att ha denna sida lotus. Starkt gjort av er!

2011-08-25 @ 22:39:12
Postat av: Madde

Läs denna blogg och sida kring "lotusbarnen", fruktansvärt att utsatta barn ska få fortsätta vara utsatta på ett barnhem!Kan något göras?

Mvh Madde

2011-08-25 @ 23:02:14
URL: http://www.amnesty.se
Postat av: Madde

Hej! Läs gärna denna blogg och hemsida om "lotusbarnen". Fruktansvärt att redan utsatta barn ska vara utsatta på ett barnhem. Kan detta uppmärksammas på nåt sätt? Kan något göras?

Mvh Madde

2011-08-26 @ 10:54:53
URL: http://www.rb.se,www.tv4.se/kalla_fakta

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0