NHRC

Den 10 augusti skrev vi ett inlägg om National Hunam Rights Comission. En mycket viktig organisation engagerad i den process vi genomgår, men som belysts alldeles för lite i våra inlägg. 

National Human Rights Comission (NHCR) är den högsta mänskligarättighets instansen i Indien. Då vi ansåg att barnen på barnhemmet var i behov av större beskydd än vad en eventuell utbildning i psykologi, som redan varit planerad i två år utan att träda i kraft skulle medföra, tog vi kontakt med NHRC genom den jurist vi kontaktat, och en NGO i Varanasi. Den indiska regeringen är väl medveten om de stora missförhållanden barn lever under på barnhem i Indien, men utredningar rinner ständigt ut i sanden då utredarna har svårt att finna bevis i alla de otaliga fall av sexuella övergrepp och misshandel som sker. Både drabbade och vittnen befinner sig under ständiga hot och bejakar sin egen och sina familjers säkerhet högre än upprättelsen ett domstolsbeslut skulle medföra.

 

Vi litar till denna organisation, men för att hjälpa barnen måste NHRC förstå att fallet och ärendet är högst aktuellt och att det svenska samhället ställer sig bakom den utredning som genomförs. Barnen måste omhändertas av en organisation som ser till barnens bästa i första hand. Detta kommer att leda till en grundlig genomgång av organisationen som helhet. Utöver det har vi även bett om en utredning angående pengaskinger då det för oss är uppenbart att enbart en bråkdel av alla biståndspengar verkligen nått barnen. Media är kontaktade, och vi väntar på deras respons.


Under vårt senaste och sista möte klargjorde Adoptionscentrum att de inte ställer sig bakom vår anmälan till MR-instansen och de polisbesök som kommit till följd av denna.
.
Läs även: Adoptionscentrums agerande och inlägget Pengaskinger
.
/Sara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0