Ekonomiskt stöd- Fråga


Fråga:
Hur går jag tillväga om jag skulle vilja hjälpa ekonomiskt? Hur vet jag att pengarna faktiskt går till barnens behov?

Att ge ekonomiskt stöd till barnhem eller välgörenhets projekt kommer alltid att vara viktigt. Det är med hjälp av kapital som man kan åstadkomma påtagliga förbättringar för människor världen över. Sedan finns det en högaktuell fråga i vad för prokjekt man ska invistera i. Hållbar utveckling, direkt hjälp, forsking mm. Där måste man själv göra en undersökning och bedömma vad man vill stödja.

Vi kan inte uttala oss om andra projekt, hur pengarna används där eller om de över huvudtaget kommer till rätta. Jag vill tro och tror att det som skänks kommer fram och används på det sett som det är menat. Dock är det uppenbart för oss att pengarna inte kommer tillrätta på just detta barnhem. I och med att vi har bott på plats har vi kunnat få en god uppfattning om vad saker kostar och det faktiska värdet av tjänster och varor. Det är helt omöjligt, enligt oss, att barnen lever under sådan misär med tanke på de summor som kommer in.

Vår övertygelse är också en av anledningarna till varför vi inte startat upp en insamling i samband med bloggen. För tillfället är pengar utan värde då de inte kommer fram. Precis som vi skriver i inlägget "Adoptionsavdelningen- Fakta" så försvann även begagnande saker som skänkts. Gåvor kommer inte barnen till godo så länge den korrupta ledningen med Mammu och Secratary finns på plats.

Viktigare än pengar för barnen och för oss är dock att fallet uppmärksammas, bloggen läses och sprids. Det är ett steg på vägen, inte bara mot att stoppa misshandeln utan även pengaskingret.

/Josefine, Sara och Linnea

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Har länkat till er blogg på bloggkommentatorerna, tror att de kan vara intresserade av att föra vidare denna information. Fasen vad duktiga ni är, helt otroligt! Det inger respekt när ni lugnt och sansat och med mycket bra formuleringar beskriver och resonerar.På vilka andra sätt kan man hjälpa, när nu inte ekonomiskt bistånd är av värde?

2011-08-19 @ 14:12:50
Postat av: Linda

Prova kontakta Oprah! Tänk om hon skulle se mail från er...det är en kvinna som har rätt mycket power till förändring

2011-08-19 @ 15:26:17
Postat av: linns beautybox

jag tänkte bara säga att jag blev så engagerad i ert fall och har inte slutat tänka på det på hela kvällen. Ett mail till uppdrag granskning och kalla fakta är skickat, har även tipsat blogg.se samt bloggkommentatorerna och skrivit ett inlägg i min egen blogg. Kommer hålla koll på hur allt detta tar sig!

bamsekramar!

2011-08-19 @ 22:29:57
URL: http://beautyboxen.blogg.se/
Postat av: Isabella

Hej, undrade bara vart i Indien barnhemmet ligger?

Kan ske framgår om jag läser mer... men aja jag frågar i alla fall.

Och shit vad ni är duktiga alltså!

2011-08-19 @ 22:53:00
URL: http://blackrose.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0