Adoptioncentrums agerande

En viktig fråga från en läsare. 

Något jag inte riktigt uppfattat är om ni fått någon som helst respons på era "klagomål"?

Svar: Ja, vi har till viss del fått respons på våra klagomål. Adoptionscentrum tycker att det är beklagansvärt att Mammu och Secratary arbetar på barnhemmet. Det ställer sig emot barnmisshandel och vill arbeta emot misshandeln på lång sikt (10 år och framåt).

Följande är adoptionscentrums åtgärder:

  • Långsiktiga förändringar
Genom återkommande besök på barnhemmet skulle man under lång tid åstadkomma attitydförändringar. Genom ett nära samarbete med barnhemmets ledning, framförallt med Secratary skulle man kunna åstadkomma förändring. De pratade om en period på 10 år. 
  • Utbildningen av personalen
Denna utbildning i barnpsykologi är en åtgärd som adoptionscentrum har som rutin för att ge ”kärleksfulla” sköterskor ett alternativ till aga som uppfostringsmetod. Office har medgett att man har haft problem med att husmödrarna slår barnen. Från Secratarys sida som misshandlar barnen en mycket märklig kommentar.

Under vårt senaste möte klargjorde adoptionscentrum att utbildningen även skulle ges till Mammu och Director (Secretary). En privat donator har skänkt 100 000 SEK (enligt vår senaste uppgift från barnhemmet) till utbildningen. Enligt en kontakt till oss är 10 000 SEK en rimlig summa för utbildningen.

Director (Secretary) är ansvarig för utbildningen av personalen. Han har lagt upp programmet och presenterat det för den svenska organisationen. Ett faktum som måste ifrågasättas grundligt då Secretary är mannen som står för den grövsta misshandeln.
  • För att utbildningen ska vara givande krävs följande;
  1. Utbildningen måste starta. Den har hittills planerats i mer än 2 år. Office är bra på att utfärda löften och inte hålla dem. Ingen organisation kontrollerar, sätter press eller stödjer.
  2. Secratary och Mammu ska aktivt delta i utbildningen då dessa två högt uppsatta män står för misshandeln.
  3. Secratary och Mammu måste vara förmögna att ta till sig av utbildningen trot deras starka uppfattning om att det är okej att misshandla barn.
  4. Secratary och Mammu ska använda sig av sina nya kunskaper i arbetet med barnen.
Vår synpunkt: Att tro att en utbildning kan omvända dessa män är fullkomligt orealistsikt. Adoptionscentrum väljer att utbilda kriminella män som enligt indisk lag ska få upp till livstids fängelse för de brott de dagligen begår. Misshandeln har djupa rötter i kastsystemet och männen njuter av att plåga och förnedra barnen. Om männen tillslut förstår sina grova brott, bör de ändå inte ha tillåtelse att vistas på barnhemmet i respekt för alla de barn och anställda de förgripit sig på.

Bidragspengar 
Den första april hölls möte nummer 2 av 3, denna gång endast med den ideella organisationen. Vi var tydliga med att om inga krav ställdes så skulle vi vända oss till media. Som följd av detta frös den ideella organisationen en del av bidragen till barnhemmet. De skickar fortfarande stora summor pengar till barnhemmet och Adoptionscentrum fortsätter med adoptionsarbetet samt ger sitt stöd i form av samarbete med Secratary och Mammu.

Har du/ni några frågor eller funderingar? Skicka din fråga som kommentar eller i email.
Självklart ser vi det bara som positivt att ni ifrågasätter och granskar oss kritiskt.


.

Aga som uppfostringsmetod är vanligt i Indien, både i skolan och i hemmet. Bilden visar några av barnen i första klass på organisationens skola. Detta är en av de uppfostringsmetoder som lärarna använder i skolan. De äldre barnen tvingas gå på knäna fram och tillbaka i korridoren utanför klassrummen. Jag såg vid flera tillfällen hur lärarinnorna gav barnen rapp över låren med tunna träpinnar. Här skulle utbildning av personalen kunna leda till förbättringar.

.

/Linnea, Josefine och Sara


Kommentarer
Postat av: Jackeliine

Ville bara göra av avtryck att jag läser denna hemsidan/bloggen, tycker den är upplysande och ärlig.

Ni gör ett fantastiskt jobb!

2011-08-30 @ 18:15:33
URL: http://jackeliine.blogg.se/
Postat av: Junitjej

Vad kul att man fann denna trevliga blogg på startsidan!!

Hoppas du har haft en trevlig tisdag!

2011-08-30 @ 21:03:45
URL: http://junitjejen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0