Indisk Dans

Välkomna på en sprakande dansföreställning!!

Låt er slungas in i Indiens mångkulturella samhälle. Ni kommer att få se allt från det moderna Bollywoods färgstarka framträdande till klassisk indisk Odissi i all sin elegans och skönhet.
Få en glimt av detta mångfacetterade land under den 1 timmes långa föreställningen i Mälarhöjdens kyrka (vi är på intet sätt religiöst orienterade utan det är en bra lokal) där några av de bästa dansarna i Sverige i sina grenar kommer att uppträda.
Samtliga intäkter kommer att gå till det barnhem i Nordöstra Indien där vi kommer att volontärarbeta under fyra månader. 

Tid: 1700-1800 (25/9)
Plats: Mälarhöjdens kyrka
Pris: 70kr/vuxen och 40kr/barn

Under denna underhållande hösteftermiddag kommer vi att bland annat få se de välkända dansarna från gruppen Chori Chori!! De är erkänt duktiga inom sin gren med kopplingar till Bollywood och har även uppträtt i vår egen kanal TV4. Gruppen leds av Maryam, aktiv dansare, modell och skådespelare i Bollywood.

Bollywooddansen är ett viktigt inslag Bollywoods, Mumbai, filmindustri. Det är lika viktigt för en skådespelare att kunna dansa som att kunna spela sin roll övertygande då dansen i sig själv oftast är avgörande för filmens framgång.
Dagens moderna Bollywooddans karaktäriseras av den medryckande musiken samt de uttrycksfulla gesterna och mimiken. Den har influerats starkt av importerade dansstilar under årens gång, så som street och flameco, men har lyckats behålla sin grund i de klassiska indiska danserna.

http://www.youtube.com/watch?v=Yq4CR1HZh_U


Vi kommer även att få se Edith Humble, en av Sveriges bästa dansare i den klassiska indiska dansen Odissi, framföra två nummer.
Mycket skulle man kunna skriva om denna eleganta, uttrycksfulla dansform. Den är en av de åtta klassiska indiska danserna och den, enligt arkeologiska fynd, äldsta.
Det är en otroligt komplicerad, sofistikerad och komplex dansform som kräver åratal av hård träning och engagmang. Man måste, som dansare, ha förståelse för innebörden i varje rörelse och ställning. Mimiken är likaså levande och uttrycksfull hos den som dansar.
Varje noga avvägd rörelse har en innebörd och ett symboliskt värde. Som alla de klassiska indiska danserna har Odissi sitt ursprung i den polyiteistiska hunduismens tempeltraditioner där symboliken var och är av stor vikt vilket självfallet tar sig uttryck i denna konstform.

http://www.youtube.com/watch?v=1t7I4nUZK7U
                                                                      

Förutom livlig Bollywood dans och Odissi kommer vi även att få se en ung talang uppträda!!

Vi ses på lördag!!

Josefine och Linnea   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
bloglovin
RSS 2.0