Godhet behöver inte vara storslaget

Man är sex gånger rikare i Indien. Det innebär att 2 kr blir 12 kr, att 20 kr blir 120 kr och att 642 kr blir 3852 kr. Men pengar behöver inte heller vara allt. Tid är ovärderligt. Den må vara värd lika mycket över hela världen -  2 minuter i Sverige är likafullt 2 minuter i Indien – men den har ingen prislapp. Ta er tid att i morgonrusningen lyssna och stanna upp, om så bara en liten stund, för att ta till er information ungefär som den som vi kommer att ge er nu.

Jag och Linnea kommer att den 8 oktober i år åka till Orissa, Indien, för att arbeta på ett barnhem. Då det, i skrivandets stund, är exakt fem veckor tills vi åker har vi beslutat att under denna tid bedriva en insamling till förmån för de barn som vi kommer att arbeta med under de tre månader då vi är borta.

Ett av de mål vi har, och kanske det mest lättbeskrivliga, kommer att vara att bygga upp en fungerande fritidsverksamhet på barnhemmet. Allt för att bryta barnens monotona vardag och ge dem en möjlighet till individuell utveckling.

För att ni, som framtida bidragsgivare, ska kunna följa pengarnas verkan, så har vi upprättat en blogg, denna alltså, som är länkad till Kulturhusets Indien/Indien utställning i höst. Insamlingen kommer här vara ständigt pågående. Detta betyder att det under hela vår resa och även efter hemkomsten så kommer det finnas möjlighet att ge bidrag genom att sätta in pengar på PlusGirot som ni finner här i marginalen.

Innan vi åker så kommer insamlingen bedrivas på ett mer aktivt sätt med exempelvis försäljning av bullar i veckorna samt under valdagen (19/9). Vi kommer även att göra utskick med information om projektet i området där vi bor där människor kommer att hänvisas till denna blogg samt uppmanas till att bidra genom att sätta in pengar på det angivna PlusGirot. Affischer med liknande information kommer likaså sättas upp för att vi ska kunna nå ut till ännu fler människor.

Valet är inte den enda större händelse som vi hoppas kommer att inbringa pengar. Vi kommer också anordna en indisk afton där samtliga av våra vänner inbjuds till en lokal i Mälerhöjden för att få en inblick i den fascinerade indiska kulturen. Bland annat så hoppas vi att vi kommer att kunna anlita en indiska dansös med tillhörande indisk musik. Indisk mat kommer likaså serveras och vara en del av denna kväll.

Innan vi åker kommer vi även att delta i åtminstone två loppmarknader, en i Hornstull och en i Västertorp, som vi hoppas kommer att inbringa pengar.

Pengar. Pengar som gör skillnad. Summor som är sex gånger större i Indien. Det är viktigt, men en stor del av denna kampanj är att sprida information, information om barnens situation och kanske ge en bild av hur Indien som land fungerar.Så ge oss två minuter av er tid i morgonrusningen. Godhet behöver inte vara storslaget.

                                                              Josefine


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
bloglovin
RSS 2.0