Öppet brev till Margret Josefsson


Margret Josefsson,

Följande är era uttalanden från Tv4s nyhetssändning 9 Maj.

"Kvinnorna anmälda saken till svenska adoptionscentrum och förväntade sig ett snabbt agerande men så är inte fallet.
Vi har ju samarbetet med det här barnhemmet under en lång period och vi kan se att det snarare har skett förbättringar för barnen när det gäller möjlighet till skolgång, när det gäller möjligheten att få utbildad personal och så vidare..."

Regelrätt misshandel har ni inte fått några rapporter om?
Inte att det skulle försekomma en regelrättig misshandel av barn, nej."

Vi har i ett och ett halvt års tid rapporterat om att det på barnhemmet försiggår en blodig och systematisk misshandel. Vi har lämnat över 10 sidor av skriftliga vittnesmål. Utöver detta har ni fått ta del av barnens och ---s vittnesmål. Den 16 februari 2011 överlämnades till er ett dokument med de äldre pojkarnas underskrifter på att de dagligen är utsatta för våld och med en vädjan om stöd i att avsätta "Mammu". Detta innan att "Secretary" återinsattes på sin post efter att tidigare blivit avsatt på grund av grov misshandel och sexuella övergrepp av barn och personal.

Den femtonde mars, för mindre än 2 månader sedan var vi på ert kontor och informerade förbundsdirektör Birgitta Lönnemar och
Chef utland Eva Hedén om att 16 pojkar, 5 dagar tidigare hotat med att begå självmord för att de förvägrats göra sin röst hörd angående misshandeln de yngre barnen utsätts för. Deras handling uppmärksammades i lokal media.

Vår fråga till dig Margret är följande:

Hur kan du i svenska nyheter påstå att ni (AC) inte har blivit informerade om att det förekommer en regelrätt misshandel av barn på barnhemmet?

Slutligen vill vi tillägga att det vore illa om ni inte kundat se förbättringar på barnhemmet efter 30 års samarbete.

Hälsningar,
Linnea, Sara och Josefine


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0