Vart ligger brottet?

.
Det är mer än ett år sedan som jag sade till R. att allt skulle bli bra. Orden kom självklart till mig då när vi stod där mittemot varandra vid dammen. Nu, så här i efterhand inser jag att orden inte var mina att säga. För trots allt är det ju inte jag som fattar beslut i den här världen. Idagsläget så skulle jag aldrig säga de där orden till R. eller till någon av de andra barnen. Nu, idag, kanske de självklara orden skulle vara: "vi får vänta och se vänner, för i denna värld är ingenting självklart".
.
Än har jag inte lyckats lista ut vart brottet ligger. Ligger det hos mig som ändrat mina ord eller ligger det hos dem som har tvingat mig till att ändra mina ord?
.
/Josefine

Kommentarer
Postat av: aaa

Välkommen till verkligheten, är det verkligen förvånande att den ofta är orättvis och fördjävlig, ingen av er visste den sen innan? Uppenbarligen var ingen av er redo för denna kontakt med ett barnhem i Indien och allt det innebär utan skulle ha stannat i Sverige några år till, för er egen skull om inte annat.Det är förståeligt att man mår extremt dåligt av att se barns lidande och orättvisor, men för guds skulle jag hoppas ni alla lärt er att aldrig, ALDRIG lova att "allt blir bra".Ibland är att just höja någons förväntningar det värsta man kan göra och ofta handlar det i den situationen om att lindra sin egen akuta ångest och lidande också. Visst kan man kämpa och försöka rätta orättvisor men kanske även vara lite selektiv, att börja lova saker man inte har makt över är ju inte det bästa sättet heller.

2012-05-02 @ 16:05:12
Postat av: Therése

aaa:Stött på dig flera gånger bland kommentarerna. VARFÖR så jävla missunnsam och hemsk? Hela. jäkla. tiden. Du verkar riktigt njuta av de motgångar de möter, och du verkar verkligen inte alls bry dig om barnen i fråga.Du tycker att det är bättre att de borde stannat i Sverige ett par år till? För att bli så hårdhudade att de sedan, väl hemma igen, skiter i allt de upplevt. Struntar i barnen. Ignorerar misshandeln. Skryter på sitt cv om hur det "hjälpt världen"?Är det inte istället fantastiskt att tre tjejer blir berörda och faktiskt FÖRSÖKER GÖRA NÅGOT ÅT SITUATIONEN? Till skillnad från dig som bara sitter där bakom din skärm och motarbetar dem.

2012-05-03 @ 21:18:09
Postat av: aaa

Jag tycker det kan behävas lite realism i relation till denna fråga och jag ställer gärna upp med det, tom kör upp det i ansiktet på dem för det behövs tydligen, även om det nu kanske ses som att "motarbeta" dem, vilket jag inte gör. Jag "njuter" inte heller av motgångar, men jag är inte alls förvånad.Jag har flera gånger personligen sett folk gå och omkring och lova guld och gröna skogar till barn i Indien i liknande situationer, när de varit på lite socialturism och sedan har de inte kunnat göra något.Att lova detta till barn i dessa lägen är otroligt skadligt och negativt för dem. Dessa barn lider tillräckligt utan att bli utsatta för naiva västerlänningar som har noll koll och helt saknar erfarenhet eller kunskap, men gärna lovar saker ändå.Dessa tjejer här verkar nu få en lektion i livet men det på bekostnad på barnen som blivit lovade hjälp och fått både sina hjärtan och förhoppningar krossade.I detta inlägg erkänner ju de tom hur de lovat barnen massa hjälp och nu fått reda på att de inte kan göra något, dock är fokuset på hur synd det är om dem själva! inte ens en tanke på hur detta lovade har påverkat barnen och både byggt hopp och fullständigt krossat det, sorligt kortsynt och naivt.

2012-05-06 @ 16:50:13
Postat av: Therése

aaa: De försöker ju i alla fall uppfylla det där löftet, även om det var ett dumt löfte att ge. De kämpar, går i kamp med myndigheter som troligtvis inte alls är särskilt glada för deras engagemang. De visar på AC:s sämsta sidor och låter sig inte tystas. Men du kan och vill inte stödja ett sådant engagemang?

2012-05-07 @ 12:31:24
Postat av: bbb

aaa: Har du varit ute och rest? Berätta vad du har gjort för barn i utsatta lägen! Skulle vara jätteintressant att höra. Hur länge måste man ha rest för att inte bli kallad för socialturism. Tror inte att det är normalt att samla pengar och åka för att göra tillvaron , i alla fall en stund, lättare och på så sett tala om att det finns vuxna som tror på dom. Jag tycker det är ganska sorgligt att du inte kan svara på dom frågor du får i bloggen utan bara kommer med ganska tråkiga ord. Vi som läser den tror inte alls att du känner medkänsla utan tror nog mer att du ändå skriver för att försvara Adoptivcentrum. Naturligtvis är det svårt och troligtvis omöjligt att påverka från Sverige, men respekt och god ton hör till. Eftersom du följer bloggen kanske du tom kommer från AC och är rädd för vad detta kan medföra. Vad trevligt om du istället skrev själv till de Indiska myndigheterna?Det finns faktiskt många stora organisationer som satsar på bidrag, samlar pengar, bygger brunnar,men glömmer sedan att följa upp och brunnarna fungerar sen inte då det inte finns några reservdelar, sen slår man sig för bröstet!!. Är det inte tråkigt? Här har du några tjejer som bara inte vill satsa en stund utan vill påverka! Jag tycker dom är toppen, sen är det tråkigt att dom lovat en massa som kanske man inte går att uppfylla. Men jag är helt övertygad om att deras erfarenhet kommer att ge många människor stöd i framtiden.

/Från en som rest och betalat studiegång till behövande och inte frågat efter köttbullar i restaurangen.Eller vad hette det? Socialturist?

2012-05-10 @ 22:34:19
Postat av: aaa

@bbb

Jag känner inget som helst behov att svara på några personliga frågor. Jag bedriver ingen blogg här och kommer enbart med kommentarer. Kommentarerna får stå för sig själva, det är mina åsiker och inget som någon annan behöver hålla med om.Bara för att jag har ett annat perspektiv på det hela och därmed även inte håller med och oavkortat prisar alla inlägg så innebär det inte jag inte har god ton.Jag tycker mest synd om alla inblandade. Detta är en situation som inte skulle uppstå om inte navia Svenska ungdomar inte försökte rädda världen och om de inte så ofta vore så etnocentriska och kulturellt inkompetenta på sina resor för att titta på lite fattiga länder och fattigt folk.2012-05-11 @ 19:55:46
Postat av: bbb

"aaa

Tack för dina kommentarer!

Naturligtvis har du inga behov att svara på några personliga frågor.

Det kanske skulle göra ont i den egna själen? Att lova ett barn något och inte hålla verkar du har stor erfarenhet av själv! Att det är Sveriges ungdomars fel när dom reagerar på vad dom ser, och gör något åt det, försöker, för att dom kanske har läst om internationella rättigheterna för barn, ja det kanske man kan kalla för etnocentriskt och kulturell inkompetens. Barn bör ju misshandlas och utnyttjas i andra länder och visst främjar vi gärna brottslighet och utnyttjar vänliga människors sårbarhet när deras pengar/bidrag går till korrupta fickor. Visst ska vi blunda och kalla det kulturellt riktigt! Bättre är det väl att gå och studera dessa ungdomar och tycka att dom är naiva, skriva lite i bloggen, se allt från utsidan men gärna stoppa upp dina ord i deras ansikten!

Gör du det när du går och studerar ungdomarna i liknande miljöer/situationer?

Jag tror att du är ensam, arg och har en annan syn på saken. Blundar och ser på, tillåter allt i kulturens namn.

Jag hoppas att du kan förlåta dom som gjorde dig illa, att du kanske träffar några som tjejerna, som bryr sig, får någon annan att känna människovärde oavsett kön, ras, kultur. Ta emot deras hjärta och förlåt dom om dom inte beter sig kulturellt riktigt mot dig. Lycka till i livet

/Från en som inte har egen blogg

2012-05-16 @ 00:17:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0