2 veckor sedan starten

Idag är det två veckor sedan vi öppnade Lotusbarnen för att för allmänheten uppmärksamma de missförhållanden 100 barn lever under på det barnhem vi arbetade på i Indien under 2010. Vårt syfte har varit och är väldigt konkret. Då våra rapporter om den grova misshandeln på barnhemmet ignorerats sedan oktober förra året, och inblandade organisationer samt auktoriteter, repellerat sitt ansvar över de anställda och barnen, valde vi att nu öppna upp frågan och lyfta den till en ny nivå. Verkligheten som har beskrivits under de senaste dagarna sträcker sig från aga, planerad, blodig misshandel och sexuella övergrepp, till kränkningar och mental nedbrytning. Berättelserna är inte förstärkta eller överdrivna, och vi har med all förmåga försökt beskriva situationen känslomässigt neutralt, trots att det varit svårt.


Lär om misshandeln här:

Planerad misshandel

Förnedring

 

Det var med motvillighet vi valde att gå den väg vi gör nu, för det hade känts mycket bättre och varit mycket enklare att förändra genom den organisation vi fick vår volontärsplats förmedlad genom. Vi väntar fortfarande på att de ska ta officiell ställning i frågan och ta våra vittnesmål på allvar. Medial uppmärksamhet var vår allra sista utväg och vi är oerhört tacksamma för all den respons som kommit trots att vi vet att det behövs mycket mer. Efter bara tre dagar hade vi mer än 1500 unika läsare per dag och idag närmare 3000. Vi behöver all er hjälp genom att fortsätta sprida verkligheten vidare så att dessa män ställs inför rätta och en organisation med goda intentioner kan stödja och leda barnhemmet i rätt riktning.

 

De närmaste dagarna kommer vi att svara på många av de frågor som kommit till oss, för att på så sett ge en större inblick i processens komplexitet. För svar på frågan om finansiellt stöd, så tar vi inte emot några bidrag. För mer information se här: Ekonomiskt stöd

 

Stort tack! /Sara


Kommentarer
Postat av: Jennie

När jag försöker att länka till er blogg via facebook så kommer följande text upp - och går inte att ta bort! Kan ni ändra på er sida så att det går att länka utan att få med den negativa texten nedan???"⢴LOTUSBARNEN⠗

http://lotusbarnen.blogg.se/index.html"Jag och min kollega försökte få ett svar i en tidigare kommentar men den blev raderad. Den handlade om hur exakt det hjälper att se denna blogg och hur man skulle kunna hjälpa barnen på ett sätt som inte endast är sympati. Postat av: sprattelvinkelJag kan ge en liten hjälpande hand genom en länk i..."

2011-08-21 @ 17:05:50
Postat av: Linnea

Hej Jennie!

Tack för att du hjälper oss att sprida bloggen, det är vi mycket tacksamma för. Vi kan inte göra någonting åt detta utan det handlar om facebooks funktioner. Men hur som helst så går det att ändra den angivna texten om du trycker på den. Du kan sedan ändra till valfri text i länken. Hoppas du får till det!

/Linnea

2011-08-21 @ 17:52:18
URL: http://lotusbarnen.blogg.se/
Postat av: mathilde

Jag åkte för lite mindre än ett år sedan för att volontärarbeta på en liten NGO i Vietnam. Organisationen drivs främst som en skola i extraundervisning i engelska och data men många barnen tillbringar hela sina dagar på skolan och vissa sover till och med över. Alternativen är för många gatan eller misshandel i hemmet. På skolan jobbar ca 8 vietnamesiska lärare och jag har aldrig träffat några så omtänksamma och dedikerade människor förut. Barnen vill helt enkelt aldrig lämna skolan, många kallar det sitt hem. Jag kan inte tänka mig vad ni och barnen har varit med om på den enda plats där barnen ska känna sig trygga och få lov att vara just barn. Det är verkligen vidrigt.

2011-08-23 @ 10:59:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0